JULI 2019 schrijfupdate: Schimmenstof release + Writing-checklists + Let’s get creative!

Hallo iedereen… en welkom op 31 juli, de laatste dag van de maand alweer! πŸ˜€

Deze maand heb ik vakantie genomen, zodat ik lekker kon relaxen na alle drukte van juni (en mei… en april… en… okΓ©, het hele jaar). Toch had ik heel wat schrijfprojecten in gedachten om lekker aan te werken en daarom had ik eigenlijk verwacht meer geschreven te hebben deze maand β€” dat valt bij nader inzien een beetje tegen, aangezien ik toch een hoop vakantie-achtige dingen gedaan heb (shocking! Ik weet het, dit kan Γ©cht niet). EN TOCH: toch heb ik ook schrijf-gerelateerde updates voor jullie.

Lees je mee? πŸ™‚

 

Bookpage_Schimmenstof

β€’ Schimmenstof RELEASE

Tja, vakantie vieren is één, maar zoals ik in mijn update van juni al zei, stopt mijn werk als schrijfster eigenlijk nooit. En vooral deze maand was dat het geval, want op 16 juli kwam dan eindelijk Schimmenstof, het zesde en laatste deel van de Schimmenwereld Serie, officieel uit in de online (boeken)winkels!

Heb je de release gemist? Hier kan je alle info vinden!

Ik ben praktisch de hele dag bezig geweest om alles te regelen, de laatste puntjes op de i te zetten; alles moest gecheckt worden, de trailer moest online komen, ik moest het overal melden op social media, noem maar op β€” en terwijl ik daarmee bezig was druppelden de reacties gestaag binnen, en dat gaf echt een kick πŸ˜‰ Ik denk dat de release van Schimmenstof tot nu toe mijn gaafste boekrelease ooit is; het was zo dynamisch! πŸ˜€

Heb je de boektrailer al gezien?

 

β€’ Schimmenstof: adembenemende recensies

OkΓ©, “adembenemend” klinkt misschien wel erg episch voor iets als dit, mÑÑr: de bloggers met wie ik enkele weken voor de release van Schimmenstof contact op had genomen om het boek voor me te recenseren, kwamen alle drie al met hun review vΓ³Γ³rdat het boek uitkwam (zonder dat ik ze het ook maar gevraagd had; ik hou dingen graag relaxed en casual, dus ik hou er niet zo van om mensen onder tijdsdruk te zetten) β€” en wat voor recensies…! Nee, ik was oprecht sprakeloos. Ben ik nog steeds een beetje, eigenlijk! Ik kan me namelijk geen mooiere recensies wensen voor het laatste deel van de Schimmenwereld Serie πŸ™‚

β€’ Recensie Books and Drawings
β€’ Recensie Bookalicious Journey
β€’ Recensie Veronique’s Boekenhoekje

Ik heb het op social media al gezegd β€” maar ik ben heel blij en heel dankbaar voor deze reacties πŸ™‚

 

β€’ Dagjes uit

Maar goed, het was natuurlijk vakantie, dus behalve dat ik met één been in de Schimmenwereld stond, bevond ik me aan de andere kant toch ook wel erg in deze wereld πŸ˜‰

Ik heb middagen heerlijk in het gras gelegen en gezeten met goede boeken en ik ben ook nog naar Museum Volkenkunde geweest in Leiden! Het was erg interessant en alle verschillende (soms freaky) gebruiken van al die culturen hebben me toch ook weer geΓ―nspireerd voor toekomstige boeken πŸ˜€

…Helaas heb ik geen foto’s om te delen β€” om eerlijk te zijn dacht ik dat dat namelijk niet mocht, en ik kwam er pas achter dat je wΓ©l foto’s mocht nemen (zolang je maar geen flitser gebruikt) toen ik er al was en ik mijn tas in een locker aan het proppen was.

Ah well.

 

β€’ Let’s get creative! Writing-checklists

Als je me volgt op social media heb je het mogelijk al voorbij zien komen, maar ik ben deze vakantie ook een beetje creatief geworden β€” namelijk met het maken van writing-checklists!

Op zo’n checklist, bijvoorbeeld voor een kort verhaal, heb ik de hoofdstukken onder elkaar gezet met vakjes ervoor, die ik tijdens het schrijven af kan gaan vinken. Dit wil ik ook met jullie delen op social media, zodat jullie nog iets meer betrokken raken bij mijn schrijfproces en ook beter kunnen zien waar ik allemaal mee bezig ben… en wat voor releases er dus aan zitten te komen πŸ˜‰

Om zo’n checklist te maken ben ik een beetje losgegaan met stiften, potloden, kraaltjes, origami, enz. β€” kortom, ik ben nogal creatief bezig, haha πŸ˜€ Vroeger, voordat ik 8 jaar geleden (toevallig ook in de zomer!) besloot om me 100% toe te leggen op boeken schrijven, was ik ook altijd graag bezig met tekenen en knutselen, en ik moet zeggen dat ik dat de laatste paar jaar wel steeds meer begon te missen. Ik wist echter niet zo goed hoe ik het echt een nuttige functie moest geven in mijn leven, maar vorige week tijdens de hittegolf kreeg ik opeens het idee om writing-checklists te maken! Zo staat het dan toch in teken van schrijven, wat toch wel mijn allergrootste passie is πŸ™‚

Hier kan je een voorbeeldje zien van een writing-checklist waar ik mee bezig ben β€” hij is nog niet af, dus dit is een work in progress! Ja, hij ziet er nogal zoetig en kleurrijk uit om bij een verhaal van mij te passen, maar dat klopt helemaal! Deze checklist is bedoeld voor een Paper Heart verhaal waar ik aan ga werken β€” en als je mijn Lynn’s Paper Heart wordpress-blog kent, weet je dat ik daar vaak ook wat lichtere en meer magische/romantische verhalen op deel πŸ˜‰ Dit gaat een verhaal worden met een tropisch (maar magisch!) thema:

img_0974

Misschien heb je ze op social media al voorbij zien komen, maar tijdens het tekenen/knutselen ben ik een beetje time-lapse-happy geworden… Hieronder staat er eentje als een link β€” ik heb dit project praktisch stap voor stap vastgelegd met time-lapses (gewoon omdat ik het zelf leuk vond, haha), maar ik heb het idee om ze allemaal achter elkaar te plakken en er dan een complete video van te maken die op YouTube komt; ik wil mijn YouTube kanaal wat meer uitbreiden, o.a. ook met dit soort kijkjes behind the scenes!

https://www.lynnrobin.com/wp-content/uploads/2019/07/img_0915.mov

 

Het is heel ontspannend om deze writing-checklists te maken Γ©n tot mijn verrassing zorgt het ervoor dat ik alleen maar nΓ³g meer schrijfinspiratie krijg! Ik denk omdat door het maken van zo’n writing-checlist, het verhaalconcept op een bepaalde manier “tastbaar” wordt, waardoor ik voor mijn gevoel gelijk al een diepere, tja, connectie met het verhaal en de personages krijg πŸ™‚

 

β€’ Van Nederlands naar Engels: een kleine update

Zoals jullie intussen wel meegekregen hebben, is Schimmenstof mijn laatste Nederlandstalige release en zal ik me vanaf nu gaan focussen op internationale boekreleases en dus al mijn boeken in het Engels schrijven en uitgeven.

Ik kan me eigenlijk niet meer herinneren of ik mijn planning nu online gedeeld had of niet, maar voor het geval ik dat wel heb gedaan…: In eerste instantie was het mijn plan om in september mijn website en social media al om te zetten naar het Engels, maar ik heb laatst besloten om dit allemaal wat rustiger aan te pakken. Dus, bij nader inzien zal ik deze veranderingen pas in november/december door gaan voeren β€” in december zal immers pas mijn eerste Engelse release verschijnen (de Engelse editie van Insomnia, het eerste boek binnen de Insomnia Saga), en zo kan ik de komende maanden ook Schimmenstof en dus mijn Nederlandse boeken nog wat meer (promotie)aandacht geven πŸ™‚

En… dat was de update!

 

Ik denk dat ik zo mijn maand wel goed heb samengevat! Verder heb ik veel gelezen en video games gespeeld, dus ik heb echt een hele fijne tijd gehad πŸ™‚ In augustus doe ik het stiekem ook nog een beetje rustig aan, maar ik denk wel dat er meer geschreven gaat worden…

Volgende week komt er een BEHIND THE SCENES artikel online van Schimmenstof, waarin ik vertel over het schrijven van het laatste deel van de Schimmenwereld Serie! Welke voorbereidingen heb ik gedaan? Hoe was het om dit boek te schrijven? Stay tuned!

β€” Lynn

Posted by Lynn Robin

6 comments

Hoi Lynn,

Ik heb inmiddels Schimmenstof gelezen, en Ik vind het een geweldig boek en een ontzettend goed einde van de serie. Echt super!

Je project ziet er erg leuk en creatief uit en de time lapse was erg leuk om te zien.

Groetjes,

IngeJo

Wauw, dat vind ik echt te gek om te horen!! Super bedankt voor je leuke berichtje en ik ben ontzettend blij dat Schimmenstof aan je verwachtingen heeft voldaan! ❀️

En dank je, ik vind het fijn dat je de time lapse ook leuk vond, haha ?

Groetjes,
Lynn

Wat een SUPER leuke schrijfupdate; en zo creatief πŸ™‚

Ik heb Schimmenstof gelezen en: WOW! wat een GEWELDIG goed boek en PRACHTIG EINDE van De Schimmenwereld-serie! Wat mij betreft zou de hele Schimmenwereld-serie opgenomen mogen worden als TV-film-serie – misschien een idee voor NETFLIX ? πŸ™‚ Zou heel cool zijn! Alle boeken lezen toch al alsof je naar een HEEEELE lange bioscoop film zit te kijken; verslavend hoor, jouw boeken!

Naast schrijven ben je heel creatief op andere vlakken! Fotografie wist ik al, maar dat je goed overweg kon met potloden/stiften/schaar/etc. is weer nieuw πŸ™‚ Wat een orgineel idee om zo een check-list in elkaar te knutselen – heel cool! Ook leuk om jou daaraan bezig te zien in de time-lapse en wat een boel werk zeg!

Blijf coole boeken schrijven, Lynn Robin; ik kijk uit naar nieuwe series πŸ™‚ !

Oh wauw, wat fantastisch dat je van Schimmenstof hebt genoten!! Ontzettend bedankt voor je enthousiasme en je super leuke berichtje! Haha, een Netflix serie, dat zou wel kunnen werken denk ik – Γ©n het zou awesome zijn ? Ach, wie weet, misschien wanneer de serie in het Engels verschijnt…? Haha?

Super fijn om te lezen dat je de time-lapse leuk vond! Deze checklists maken vind ik heel leuk om te doen, dus in de toekomst zal ik meer dingetjes delen! ?

Dankjewel voor je aanmoedigende woorden! Er zullen nog vele, vele boekenseries volgen! ❀️?

Beste Lynn Robin, Ik wilde je even laten weten dat ook Schimmenstof weer een prachtig boek is om te lezen en dat je de volledige Schimmenwereld serie met dit laatste deel waardig hebt afgesloten! Er kwam bij mij een gevoel op van jammer afscheid te nemen van alle karakters en de wereld toen ik klaar was met lezen en als je dat gevoel kan oproepen bij je lezers heb je het goed gedaan! Ik blijf je boeken graag volgen in de toekomst! Gefeliciteerd!

Hoi RHS! Oh wauw zeg, wat een super mooi bericht! Ontzettend bedankt voor je mooie woorden, ze maken me heel blij β€” ik vind het echt ronduit te gek dat je van Schimmenstof hebt genoten en dat de serie voor je gevoel goed is afgerond πŸ™‚ En geweldig dat je uitkijkt naar mijn toekomstige releases! Er staat van alles op de planning πŸ˜‰ Nogmaals dankjewel!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.