MEI 2019 schrijfupdate: een maand van… letters! Heel veel letters!

Vooral op dit blog is mei een hele rustige maand geweest — ik realiseerde me net pas dat ik helemaal geen berichtjes heb geplaatst sinds de april schrijfupdate! No worries, alles is helemaal in orde; in vergelijking met de afgelopen maanden is mei gewoon héél rustig geweest. Maar wel gevuld met héél veel letters (zowel gelezen als geschreven). Helemaal niet erg hoor 🙂

Ik denk dat dit een vrij korte update gaat worden, maar ik wil jullie toch graag vertellen over de afgelopen weken. Lees je mee?

 

• Tweede correctieronde Schimmenstof

Begin mei kreeg ik de aantekeningen van mijn redactie-team terug van de eerste correctieronde van Schimmenstof — en toen ik met die aantekeningen aan de slag ging, begon voor mij dus de tweede correctieronde.

Iedere ochtend trok ik een paar uurtjes uit om te redigeren en halverwege mei was ik klaar. Toen heb ik het manuscript opnieuw opgestuurd naar het team! Ze zijn er momenteel nog mee bezig, maar ik heb begrepen dat ze al een eind gevorderd zijn… en dan wordt het écht spannend: als ik hun aantekeningen terug heb, ga ik het manuscript namelijk voor de allerlaatste keer nakijken.

En dan? Dan is het tijd om er een écht boek van te maken. Ik kan niet wachten! 😀

 

• Schrijven: het tweede deel van mijn top-secret boekenserie

Dat ik aan de Engelse/internationale release van de Insomnia Saga werk is geen geheim (mijn blog en social media staan er vol mee 😉 ), maar sinds februari/maart werk ik achter de schermen aan een tweede serie die vanaf volgend jaar ook internationaal zal verschijnen.

In april schreef ik deel 1 af en ik had zoveel inspiratie en zat zo in het verhaal, dat ik in mei gelijk verder ben gegaan met deel 2! Inmiddels is dit boek alweer bijna af; ik hoop ‘m volgende week nog af te schrijven. Dat zou namelijk perfect uitkomen, zodat ik me daarna 100% kan concentreren op de laatste correctieronde van Schimmenstof en het hele we-maken-er-een-echt-boek-van-proces 🙂

Oftewel, het schrijven gaat super! Ik heb ontzettend veel inspiratie en beleef heel veel plezier aan het schrijven van deze serie. Het is zo ongeveer compleet het tegenovergestelde van de Insomia Saga — de Insomnia boeken zijn duister en zitten vol met wilde actie, terwijl deze serie veel lichter is. Als ik het zou moeten omschrijven, zou ik het zo zeggen: een romantisch verhaal met een magische twist.

Yes, het is YA Fantasy zoals jullie van me gewend zijn, maar… zonder mijn geliefde horror-elementen. Het is best verfrissend om zo’n verhaal te schrijven en een fijne afwisseling van de Insomnia Saga; zo kan ik mijn inspiratie kwijt in twee heel uiteenlopende projecten — en ik heb gemerkt dat juist dát mijn inspiratie enorm stimuleert.

 

• Bookphotography!

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten heb ik vorig jaar mijn liefde voor fotografie helemaal ontdekt — en dan vooral bookphotography; ik vind het te gek om mijn eigen boeken te fotograferen en sets te maken die goed bij de verhalen passen. Ik deel ze regelmatig op mijn social media.

De afgelopen maanden had ik het echter zo druk met redactie- en schrijfwerk dat ik hier niet echt de tijd meer voor had, maar toen ik deze maand weer klaar was met het nakijken van Schimmenstof, heb ik gelijk een hele zaterdag uitgetrokken om foto’s te maken! Ik ben thuis bezig geweest maar ook buiten (het was toevallig heel mooi weer) en heb flink wat nieuwe foto’s gemaakt.

Sinds vorige week ben ik ze gaan delen op mijn social media — je kan ze het makkelijkst bekijken op mijn Instagram!

Naast schrijven vind ik dit erg leuk om te doen… en ik kan alvast verklappen dat ik achter de schermen bezig ben met nieuwe ideeën om mijn boeken en verhalen visueel vast te leggen.

Wow. Dat klinkt heel cryptisch.

Sorry! Maar voor nu vertel ik nog even niets… 😉

 

• Interview The Indie Awards…

Vorige maand vertelde ik nog dat ik binnenkort geïnterviewd zou worden voor The Indie Awards, en hier heb ik helaas een teleurstellend bericht over: ik heb te horen gekregen dat de interviews bij nader inzien niet doorgaan.

Dit vind ik wel heel jammer, want ik had er enorm naar uitgekeken en het zou het feit dat ik de uitreiking heb moeten missen wel weer goed hebben gemaakt… Maar ja, soms lopen de dingen nu eenmaal niet helemaal zoals je zou willen 🙂

De award wordt binnenkort echter wel naar me opgestuurd en natuurlijk zal ik daar foto’s van delen en er een blogbericht over schrijven! Dus jaaa, ik ga het zeker nog steeds vieren 😀

 

Zoals jullie wel kunnen lezen is mei een vrij tamme maand geweest — niet zo erg, hoor, want door die rust heb ik ongestoord door kunnen werken en tijd vrij kunnen maken voor andere projecten!

Ik heb er zin in om aan juni te gaan beginnen; om de redactie van Schimmenstof definitief af te ronden én om er een echt boek te van gaan maken, zodat het laatste deel van de Schimmenwereld Serie klaar is voor de release op 16 juli 2019. Ik vind het zo spannend en onwerkelijk dat dit gaat gebeuren… de ware finale van de Schimmenwereld Serie komt steeds dichterbij. Ik word er wel een beetje nostalgisch van, hoor 😀 Vooral als ik de eerste 5 boeken in handen houd…

 

Dankjewel voor het lezen van mijn mei-schrijfupdate! Ik hoop dat jullie ook een fijne maand achter de rug hebben en helemaal klaar zijn voor juni!

 

— Lynn

Posted by Lynn Robin

5 comments

Eén van de dingen die ik altijd zo leuk vind van de ‘Lynn Robin’s Schrijfupdates’ is dat ze altijd bruisen van positieve energie en liefde voor schrjiven! Maar nu heb ik ook ontdekt dat je een enorme creatieve aanleg heb voor, wat je zelf noemt, BookPhotography’; Wat een coole foto’s maak je! Ze hebben een zeer groot sfeer gehalte en ademen mystiek & het soort van geborgenheid uit wat ik ook terug vindt in je boeken! SUPER! Ik kijk uit naar je nieuwe ideeën om je boeken en verhalen visueel vast te leggen – klinkt idd heel cryptisch! Maakt me heel nieuwsgierig 🙂

Wel jammer om te horen dat jouw The Indie Awards interview niet door gaat; ik kan heel goed begrijpen dat je teleurgesteld bent hierover, het is ook wel een beetje ‘raar’ dat de organisatoren van ‘The Indie Awards’ een toegekend interview niet door laat gaan; Je bent nota bene de Eerste Prijs Winnaar Beste Boek 2018 (!) Ik hoop dat ze je een goede reden hebben gegeven?! 🙂

Succes met schrijven Lynn Robin! 🙂

Ooh, wauw, super bedankt voor je mooie woorden, en ik vind het heel leuk om te horen dat je mijn foto’s ook cool vindt! 😀 Dat maakt me nou blij~

Ja, het is inderdaad een teleurstelling dat het interview niet doorgaat…! De reden is gebrek aan tijd — dus ik vrees dat er simpelweg iets niet goed is gegaan in het plannen van alles ^^”

Super bedankt voor het succes wensen, het lezen van deze update en nogmaals je berichtje! <3

Fijn om te lezen, dat je ondanks dat het interview over de Indie Awards niet is doorgegaan (lijkt me trouwens echt balen) toch zo lekker positief bezig bent met al je schrijfprojecten.
En trouwens ik vind je foto’s hardstikke gaaf!

Ja, dat was heel jammer, maar het schrijven gaat inderdaad heerlijk! 😀 En wauw, super bedankt, dat vind ik heel leuk om te horen!! Dankjewel voor je leuke berichtje! <3

Sorry, beetje laat met een reactie (druk, druk!) maar ik wil je ook even laten weten dat ik je foto’s erg goed vindt! Ik ben het ook eens met Stone en IngeJo hierboven, dat je als eerste-prijs winnaar niet extra in de spotlight wordt gezet door de organisatie van The Indy awards doordat ze het interview niet laten doorgaan, alleen omdat ze het te druk hebben – vaag excuus, hoor. Lijkt me heel teleurstellend voor jouw als schrijver en tegelijkertijd ook een beetje vreemd.

Ik kijk uit naar het laatste deel van Schimmenwereld serie en blijf vooral van die mooie foto’s maken, je bent heel goed bezig! Succes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.