MAART 2019 schrijfupdate: Eerste maand fulltime Engels + Insomnia + shortlist The Indie Awards

Aaah, maart… Een maand waarbij ik (vaak onterecht) altijd moet denken aan zonnige dagen, blauwe luchten en bloesembomen. Uh. Tja. Die bloesembomen waren er wel, maar de zon en de blauwe luchten… nou, dat schoot niet echt op, hรจ? Het kon mij echter niet veel schelen, want deze maand scheen de zon volop in mijn hoofd ๐Ÿ˜›

Lees meer over mijn schrijfmaand…:

 

โ€ข Mijn eerste maand fulltime Engels

In oktober 2018 besloot ik dat ik internationaal wilde gaan met mijn boeken, op 1 januari 2019 kondigde ik dit officieel aan op mijn blog, en tijdens al die maanden schreef ik op en af in het Engels, maar had ik nog een groot Nederlandstalig project (Schimmenstof!) om af te schrijven, en daar ging mijn meeste tijd natuurlijk wel in zitten.

In maart, echter, heb ik een hele maand vrij genomen van de Schimmenwereld Serie om even te kunnen acclimatiseren voordat ik aan de redactie begin… รฉn om echt even een aantal weken lang ongestoord in het Engels te kunnen schrijven. Dat was best heel spannend…

En? Bevalt het me?

EN OF HET ME BEVALT!

In het Engels schrijven gaat me nog makkelijker af dan ik had durven hopen โ€” in feite voel ik me er net zo in thuis als in het Nederlands ๐Ÿ™‚ Ik vind het een heerlijke taal om mee bezig te zijn; als ik eerlijk ben, moet ik zelfs toegeven dat ik nog beter uit de voeten kan in het Engels, omdat het een taal is die mooier vertelt en veel vlotter leest.

Inmiddels ben ik al zo ver dat ik zelfs mijn aantekeningen en rode draad in het Engels schrijf, in plaats van in het Nederlands. Het is net alsof mijn hoofd gewoon van woordenboek veranderd is, haha ๐Ÿ˜‰

 

Bookpage_Insomnia_Slider

โ€ข Insomnia; mijn Engelstalige doop

Om mijn “Engelstalige doop” te nemen, ben ik deze maand hard aan de slag gegaan met de internationale release van Insomnia. Ik had de hele maand uitgetrokken voor dit boek, maar ik was na drie weken al klaar! Vorige week rondde ik het project af, en nu ligt het manuscript al klaar voor redactie โ€” maar, eh, dat is voor later dit jaar.

Ik heb alle hoofdstukken van het Nederlands naar het Engels vertaald รฉn zelfs wat nieuwe stukjes materiaal toegevoegd! Zoals ik op social media al heb laten vallen, wordt de Engelse release van Insomnia “meer dan alleen een vertaling”…

Wat dit precies betekent vertel ik in april โ€” so stay tuned! Volgende maand verschijnt er een uitgebreide blogpost waarin ik alles vertel over de nieuwe, internationale release van Insomnia die in december dit jaar zal verschijnen ๐Ÿ˜€

 

 

Juryprijs Beste Boek 2018

โ€ข Shortlist van The Indie Awards: PARTY!!!

Tja, eh, het plaatje hierboven verraadt het natuurlijk al, en als je mij op social media volgt dan zal je dit nieuws wel allang gelezen hebben…

Mรกรกr ik deel het toch maar nog een keertje: vorige week dinsdag kreeg ik een mailtje binnen van The Indie Awards โ€” waarin ik gefeliciteerd werd omdat de jury mijn boek, Schimmendroom, heeft genomineerd in de categorie Beste Boek 2018!

WOW. Ik was (en ben het nog steeds een beetje) compleet flabbergasted, want dit had ik echt totaal niet verwacht! Ik had echt helemaal nergens op gerekend, dus dit was een enorm leuke verrassing! ๐Ÿ˜€

In april vinden The Indie Awards officieel plaats in Amsterdam, en dan zullen de uiteindelijke winnaars bekend worden gemaakt. Als รฉรฉn van de genomineerden ben ik natuurlijk uitgenodigd om te komen, dus ik zal er bij zijn! Ik ben heel benieuwd wie er zal winnen โ€” maar eigenlijk vind ik dat iedereen die de shortlist heeft gehaald stiekem al een winnaar is ๐Ÿ˜‰

>>>Bekijk de complete shortlists van de juryprijzen en de publieksprijzen op de site van The Indie Awards!<<<

 

โ€ข Inspiratie en energie

Zoals je kan lezen heb ik een hoop gedaan en bereikt deze maand โ€” ik heb dan ook zรณveel inspiratie dat ik gewoon onmogelijk stil kan zitten, en het afronden van het Insomnia-project en natuurlijk het gave nieuws wat betreft The Indie Awards geven me nog meer energie! ๐Ÿ˜€

Ik barst echt van de ideeรซn; ik heb ‘s avonds bijna moeite om te gaan slapen, omdat ik gewoon te veel uitkijk naar de volgende dag รฉn omdat mijn hoofd echt vreselijk druk is. Ik krijg idee na idee~ Het is heerlijk en ik geniet enorm van de flow waar ik momenteel in zit.

 

En nu op naar april! Deze maand staat de eerste correctieronde van Schimmenstof op de planning โ€” ik heb er erg veel zin in ๐Ÿ˜€

Oh, en trouwens… de cover van Schimmenstof is inmiddels gemaakt (ik heb ‘m al gezien en OOOOH wat is ‘ie weer mooi! haha ๐Ÿ˜‰ ) en in april zal ik een cover reveal doen… รฉn de officiรซle release date bekend maken! Dus houd dit blog en/of mijn social media in de gaten!

 

Tot gauw iedereen!

– Lynn

Posted by Lynn Robin

6 comments

Allereerst: Super gefeliciteerd met je nominatie in de categorie ‘Beste Boek 2018’ van The Indie Awards! Als fan van al je boeken vindt ik dat natuurlijk: ‘100% verdient’ ๐Ÿ™‚

Ook heel cool om te horen dat Insomnia het eerste boek van al je boeken is geworden welke naar het Engels is vertaald; als ie uitkomt, ga ik ‘m zeker lezen, en, alhoewel ik Insomnia in het Nederlands super zeer goed geschreven vindt, ben ik het met je eens dat boeken in het Engels altijd een wat meer lekkere ‘lees-flow’ (is dat wel een woord? ๐Ÿ™‚ ) hebben!

En dan, ja, het laatste deel van De Schimmenwereld-serie: ‘Schimmendroom’ – Ik kan bijna niet wachten om te weten hoe het verhaal gaat aflopen! ๐Ÿ™‚ O,ja; Ik ben ook heel benieuwd naar de cover van het laatste deel! Ik heb alle in print verschenen delen van jouw boeken in mijn boekenkast staan, en De Schimmenwereld-serie behoort zeker tot mijn keuze van boeken met de mooiste covers qua design en typografie: dus complimenten aan de vormgever welke jouw boekcovers ontwerpt/illustreert!

Heel, heel veel succes met The Indie Awards uitreikingen in april: Ik hoop dat jouw boek op de eerste plaats komt te staan, en veel plezier met schrijven in het Engels! ๐Ÿ™‚

Heel erg bedankt!! ๐Ÿ˜€

En wat gaaf om te lezen dat je ook de Engelse versie van Insomnia zal gaan lezen! Dat vind ik zรณ cool! Enne, ik vind “lees-flow” best wel een woord hoor, haha, ik noem het zelf ook altijd zo! ๐Ÿ˜‰ Ik begrijp precies wat je bedoelt; Engels is een hele prettige, vloeiende taal!

Hartstikke fijn dat je uitkijkt naar Schimmenstof, het laatste deel van de Schimmenwereld Serieโ€”en wat awesome dat je alle fysieke boeken hebt verzameld!

Oooh, ik zal je complimenten over de covers/design aan haar doorgeven; ik ben ook hรฉรฉl blij met de vormgeving van mijn boeken die Kiyo voor me doet ๐Ÿ˜€

Echt enorm bedankt, en, tja… we zullen zien wat er gebeurt! ๐Ÿ™‚

Gefeliciteerd met je nominatie voor de INDIE AWARDS!
Insomnia wordt uitgebracht in het Engels? Erg leuk nieuws! Ik kijk er, net als STONE, ook naar uit je boeken te kunnen gaan lezen in het Engels!
Bedankt voor de schrijfupdate, was leuk om te lezen! Succes in april, Ik hoop echt dat je wint!

Super bedankt!! โค๏ธ

Ooh, te gek om te lezen dat jij ook uitkijkt naar mijn Engelse releases! Dat vind ik erg fijn om te horen ? Mijn vaste lezers zijn belangrijk voor me!

Nogmaals dankjewel, en we zullen zien wat er gaat gebeuren in april โ˜บ๏ธ

Wow, gefeliciteerd met je nominatie. Voor mij ben al je een winnaar, want ik vind je boeken echt geweldig! Veel succes!
En ook nu je in het engels boeken gaat uitbrengen zal mij dat niet stoppen met lezen, ik ben heel benieuwd.

Wauw, dankjewel, dat is lief van je om te zeggen!! โค๏ธ En super gaaf om te horen, want er zitten hรฉรฉl veel toekomstige Engelstalige releases aan te komen ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.