JANUARI 2019 schrijfupdate: Een Sneeuwachtige Schimmenwereld

Hallo allemaal en welkom bij deze allereerste schrijfupdate van 2019! πŸ˜€

Het nieuwe jaar is alweer een maand oud (kan je het geloven?!) en in mijn schrijfleven is er best een hoop gebeurd! Ik heb enorm veel geschreven in januari β€” lees daar hieronder meer over…

 

β€’ Van Nederlands naar Engels

Nou, ik geloof dat de meerderheid van jullie dit nieuws inmiddels wel heeft meegekregen, maar voor deze update haal ik het toch nog een keertje aan: op 1 januari 2019 heb ik mijn plannen van dit jaar bekend gemaakt… en die houden in dat ik na de zomer het roer omgooi en in het Engels ga schrijven!

De release van Schimmenstof, het zesde en daarmee laatste deel van de Schimmenwereld Serie, staat gepland voor de zomer en zal ook gelijk mijn allerlaatste Nederlandstalige release zijn.

Maar het zal allesbehalve mijn laatste boek zijn! Hierna ga ik gewoon β€” met super veel enthousiasme β€” verder in het Engels! De boeken van de Insomnia Saga zullen als eerste in het Engels verschijnen en de vervolgdelen zullen alleen nog Engelstalig uitkomen. Ook staat een vertaling van de Schimmenwereld Serie nog op de planning voor de aankomende jaren… en natuurlijk nog vele, vele nieuwe titels.

Ik kijk hier enorm naar uit β€” het is een grote stap en ik vind het ontzettend spannend, maar ik ben er echt helemaal klaar voor en hoop veel lezers, over de hele wereld, te bereiken met mijn verhalen πŸ™‚

Als je meer wil weten over mijn plannen en waarom ik deze keuze heb gemaakt, check dan vooral de Happy New Year! | Plannen 2019 | De grens over-blogpost!

 

β€’ Schimmenstof: het einde komt in zicht…

Zoals ik aan het begin al zei, heb ik echt ontzettend veel geschreven deze maand. Na een break te hebben genomen in december, ben ik in de tweede week van januari weer in Schimmenstof gedoken – en wat een avontuur is dat.

Dinah maakt heel veel mee in dit boek (en ik dus ook! πŸ˜‰ ), en wat ik vooral merk tijdens het schrijven is wat een groei ze doormaakt als personage. Dat vind ik echt te gek β€” zo is het net alsof mijn karakters Γ©cht een eigen leven leiden. Zo voelt het in elk geval wel πŸ˜€

Het is een zwaar, en ik moet ook wel zeggen emotioneel, project om aan te werken. Als je deel 5 van de Schimmenwereld Serie hebt gelezen, zal je wel ongeveer een idee hebben van wat Dinah allemaal te wachten staat in dit laatste deel… en dat het niet makkelijk zal worden.

Dat is zeker het geval πŸ˜‰

Ik vind het fantastisch om eraan te schrijven en ben deze maand ontzettend opgeschoten; ik heb maar liefst 190 bladzijdes erbij geschreven.

Ja. Uh. Daar schrok ik ook even van, toen ik dat net checkte. IK HAD GEEN IDEE DAT HET ZO VEEL WAS! XD

Vorige week heb ik hoofdstuk 31 afgeschreven enΒ  afgelopen maandag en gisteren heb ik het laatste stuk van het boek samengevat. Dat ging veel sneller dan ik had verwacht β€” ik had er eigenlijk deze hele week voor uitgetrokken, maar gisteren was ik alweer klaar! Dat was een gek gevoel, want nu weet ik dus exact hoe het boek gaat eindigen… Vandaag ga ik dus alweer aan de slag met schrijven. Ik heb nog 16 hoofdstukken te gaan.

Ik verwacht Schimmenstof in februari af te schrijven… Of dat me lukt, lezen jullie volgende maand! (OOH, CLIFFHANGER!)

 

β€’ Super productief: een weekend-project!

Niet dat ik in 2018 nou bepaald stil heb gezeten, maar dit jaar heb ik me voorgenomen dat ik gewoon zo mogelijk nΓ³g productiever wil zijn. Ik heb dan ook zoveel ideeΓ«n in mijn hoofd, dat mijn handen constant jeuken om ze uit te werken!

In december, tijdens mijn break van Schimmenstof, ben ik zomaar voor de lol begonnen aan een (Engelstalig) project van een verhaal met een winters thema. Het is een novelle, en daardoor een wat minder groot en zwaar project, dus heb ik er mijn weekendproject van gemaakt! Doordeweeks werk ik verder aan Schimmenstof, en in het weekend schrijf ik aan deze novelle.

Deze manier van werken bevalt me heel erg! Het voelt lekker dynamisch en ik heb Γ©cht het gevoel dat ik enorme vooruitgang boek met al mijn schrijfprojecten πŸ™‚ Dus deze werkwijze ga ik de komende tijd wel aanhouden, denk ik…

 

β€’ Planning

Over het algemeen ben ik niet zo’n persoon die planningen maakt en lijstjes en… uh, ja, daar krijg ik meestal een beetje de kriebels van β€” TOCH dreig ik in zo’n figuur te veranderen de laatste weken, haha! In de eerste week van januari heb ik een grove jaarplanning gemaakt (hij is al gevuld tot en met juli) Γ©n iedere maandag maak ik sinds de laatste tijd zelfs een kleine weekplanning voor mezelf, waarin ik mezelf (soepele β€” zΓ³ eng ben ik nou ook weer niet…) deadlines stel.

Voor nu geeft dit me gewoon een heel prettig gevoel. Ik voel me… tja, “in control”.

Pretty cool, huh?!

 

β€’ Let it snow…

Naast het schrijven doe ik natuurlijk ook nog wel andere dingen (huh, wanneer dan?) β€” jazeker, ik kom ook nog wel eens buiten! πŸ˜›

En deze maand was het wel heel gaaf om buiten te zijn, want als er iets is wat ik geweldig vind tijdens de winter, dan is het… SNEEUW! Vorige week viel er best een hoop sneeuw en ik vind dat altijd zo magisch en inspirerend! πŸ˜€ (Het komt me trouwens goed uit voor die winter-novelle waar ik in het weekend aan werk…)

Ik ben regelmatig naar buiten gegaan en heb ook een paar foto’s gemaakt!:

 

This slideshow requires JavaScript.

 

β€’ Een goed begin

Kortom, ik ben 2019 heel positief Γ©n productief begonnen πŸ™‚

Ik hoop dat jullie ook een fijne januarimaand hebben gehad, vol inspiratie en positiviteit! Ik kan niet wachten om aan februari te beginnen β€” wie weet wat ik de komende weken allemaal zal bereiken…?

 

Be awesome!

– Lynn

Posted by Lynn Robin

4 comments

SUPER! Dat zijn prachtige en ook positieve veranderingen die er voor gaan zorgen dat je het heel erg druk gaat krijgen in 2019 en de daarop volgende jaren!: Ik kijk er uit naar wat je allemaal gaat uitbrengen!! Jouw boeken zijn ronduit GEWELDIG en verdienen het door een GROOT en INTERNATIONAAL publiek gelezen te worden en dat gaat zeker lukken! Heel veel succes en plezier! πŸ™‚ STAY AWESOME LYNN ROBIN ! πŸ™‚ πŸ™‚

WOOHOO ontzettend bedankt voor je prachtige berichtje, daar word ik nou Γ©cht vrolijk van!!! πŸ˜€ Jaaa, er komen een heleboel releases aan in de toekomst, so stay tuned! Ik hoop dat je van mijn boeken zal blijven genieten πŸ™‚

Ja! Bijna het laatste deel van de Schimmenwereld serie. Ik kan bijna niet wachten om de serie af te lezen, Deze serie is echt fantastisch!!!!!
En wat goed dat je over gaat naar engels, dan kunnen er nog veel meer lezers van jouw verhalen gaan genieten.

Oooh, dankjewel, dat vind ik ontzettend fijn om te horen! <3 En ik werk zo hard aan Schimmenstof als ik kan; het boek verschijnt aankomende zomer! πŸ˜‰

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.