DECEMBER 2018 schrijfupdate: Stof, winter & feestdagen

Hallo allemaal en welkom bij de ALLERLAATSTE schrijfupdate van 2018! πŸ˜€

December is altijd een beetje een gekke maand, vind ik – tenminste, laat ik voor mezelf spreken als ik zeg dat ik aan de ene kant altijd probeer nog zoveel mogelijk gedaan te krijgen om toch nog één extra puntje af te kunnen turven voor het einde van het jaar, terwijl ik aan de andere kant dreig te veranderen in iemand die eigenlijk het liefst alleen nog maar boeken wil lezen, videogames wil spelen… kortom: kerstvakantie wil vieren πŸ˜‰

Maar ik ben nog best heel productief geweest deze maand, dus hier even een kort overzichtje:

 

β€’ Schimmenstof

Als je mijn blog en social media in de gaten houdt, heb je intussen allang meegekregen dat ik sinds eind november werk aan het laatste boek van de Schimmenwereld Serie: Schimmenstof.

Na de eerste week van december schreef ik hoofdstuk 17 af en inmiddels staan de eerste 190 bladzijdes van het boek er al! In de week erna ben ik gaan werken aan de rode draad van het boek, om het volgende stuk van het verhaal uit te denken en samen te vatten.

De volgende 14 hoofdstukken zijn nu uitgedacht en staan klaar om uitgeschreven te worden! Eigenlijk was ik eerst nog van voornemens om daar deze maand nog aan te beginnen, maar bij nader inzien heb ik me bedacht – het jaar is bijna voorbij, we zitten volop in de feestdagen, ik realiseerde me dat ik dit jaar maar liefst 5 boeken heb uitgebracht… Als ik nu niet een beetje rustig aan mag doen, wanneer dan wel, hΓ¨? πŸ˜‰

Momenteel laat ik mijn manuscript van Schimmenstof dus heel even met rust; in het nieuwe jaar ga ik er weer hard tegenaan! Ik kan niet wachten, ik kijk er enorm naar uit!

 

β€’ En toch kan ik het niet laten…

Dus nu denk je vast: ah, Lynn is nu lekker aan het chillen met een boekje of een videogame, languit op de bank, muziekje aan…

Uh, nou, dat ook… Γ©n ondertussen ben ik toch weer aan het schrijven! XD

IK KAN HET GEWOON NIET LATEN! December is altijd een inspirerende tijd voor mij. Ik vind de feestdagen iets magisch hebben. Misschien zijn het de lichtjes in het donker, misschien is het de bedrijvigheid, maar het inspireert mij enorm. En hoewel ik bezig ben met Schimmenstof en niet kan wachten om daar aan verder te schrijven, ben ik voor mijn kerst-break toch begonnen aan een ander projectje (het is de bedoeling dat het iets kleins blijft… we zullen zien… :P).

Ik kan er nog niet veel over vertellen, het staat nog in de kinderschoenen, maar het is een verhaal met een winter-thema, dat zowel magisch als een beetje duister is πŸ™‚ Ik ben echt aan het freestylen met dit project, ik werk er in stukjes en beetjes aan, maar ik heb het er enorm mee naar mijn zin! Ik ben zelf heel benieuwd wat het precies gaat worden (haha) en hoop dat er weer een leuke release in zit, misschien voor 2019 (of later, ik heb nog geen idee).

KORTOM: ik kan gewoon niet stoppen met schrijven, maar dat geeft niet – ik geniet ervan! πŸ˜‰

 

β€’ Genomineerd voor The Indie Awards

Deze maand was er nog een leuke verrassing; het bleek dat mijn awesome sci-fi/fantasy indie-collega Ursula Visser mijn boek Schimmendroom had genomineerd voor The Indie Awards… en ik ben door de voorrondes heen en sta nu op de longlist!

Later in 2019 zal er een shortlist bekend worden gemaakt en daar worden de winnaars uitgekozen. We zien wel wat er gebeuren gaat, hΓ¨? πŸ˜‰

 

β€’ Feestdagen

Kerstmis hebben we inmiddels alweer achter de rug (jammer, hΓ¨? Het gaat allemaal zo snel!), maar oudejaarsavond hebben we nog tegoed πŸ™‚ Ik breng de feestdagen zowel schrijvend als luierend door – zo kan ik weer opladen voor het nieuwe jaar!

 

Nou, dat was december! Bij deze rond ik mijn allerlaatste schrijfupdate van 2018 af; ik wens jullie allemaal alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar toe en hoop dat jullie nu ook een fijne tijd hebben!

Dit is trouwens niet mijn laatste blogpost van dit jaar – op oudejaarsdag verschijnt er een terugblik van 2018, waarin ik alles vertel over mijn ervaringen van mijn tweede jaar als auteur! πŸ˜€ Ik hoop dat jullie het leuk zullen vinden om dat te lezen!

Tot gauw!

– Lynn

Posted by Lynn Robin

6 comments

Leuk om te lezen dat chillen Γ©n door blijven schrijven in de vakantie periode bij jou ook samen gaan! En dat is opvallend – want iedere persoon die ik ken met een professioneel creatief beroep, stopt eigenlijk nooit met creΓ«ren! Ik ken illustratoren die op vakantie altijd een schetsboekje bij zich dragen voor het geval van plotselinge inspiratie tijdens de reis πŸ™‚ Ik denk dat het voor schrijvers ook zo is: ieder jaargetijde zorgt toch weer voor een vorm van nieuwe inspiratie! Jij ook een een gezond en gelukkig 2019!! πŸ™‚

Het is inderdaad onmogelijk om gewoon te stoppen met creatief zijn – je hoofd gaat onverstoord verder met nieuwe ideeΓ«n verzamelen πŸ˜‰ Super bedankt voor je leuke berichtje!! πŸ˜€

Dit was weer leuk om te lezen, je bent echt super productief geweest dit jaar. Ik ben benieuwd wat we volgend jaar van jou gaan zien.

Ooh, dankjewel!! <3 Op 1 januari plaats ik trouwens een blogbericht waarin ik alles vertel over mijn plannen voor en releases van 2019 πŸ˜€

Zonder enige twijfel kan ik nu zeggen, Jij bent één van de (weinige) nieuwe goede schrijvers die ik dit jaar heb mogen ontdekken en één die ook in staat is een verfrissende wind te laten waaien door boekenland. Jouw boeken zijn, zonder uitzondering, verrassend in thema-, mooi-, krachtig- en met veel sfeer geschreven. Volgens mij gaat 2019 zeker jouw jaar als veel belovende nieuwe auteur worden. Ik wens je een fijne jaarwisseling en alle geluk van de wereld!

Wauw, hier word ik wel een beetje sprakeloos van πŸ˜‰ Echt ontzettend bedankt voor je mooie berichtje, dit vind ik zΓ³ geweldig gaaf om te lezen – en vooral zo aan het einde van het jaar πŸ˜€ Ik hoop dat ik je in 2019 ook weet te boeien met mijn boeken! Ik wens je ook alvast een prachtige jaarwisseling en ook natuurlijk héél veel geluk met alles wat je wil doen en bereiken <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.