NOVEMBER 2018 schrijfupdate: de winterse kou van de Schimmenwereld

November was een drukke maand voor mij, die helemaal draaide om de Schimmenwereld Serie! En het was awesome!

Lees snel verder om te zien wat ik allemaal heb gedaan deze maand… en wat er dit jaar nog komen gaat πŸ™‚

 

β€’ Schimmenstad publicatie-klaar

De eerste twee weken van november sleurde ik mezelf achter mijn laptop vandaan om niet te schrijven, ook niet te redigeren, maar om van het manuscript van Schimmenstad daadwerkelijk een boek te maken! Zoals gewoonlijk sloeg ik de handen ineen met Kiyo en gingen we hard aan het werk…

 

We maakten de hardcover/paperback editie op, daarna gingen we aan de slag met het eBook… en nadat we dat harde werk achter de rug hadden, was het tijd voor de boektrailer! EΓ©n van mijn favoriete onderdelen… πŸ™‚

 

 

De boektrailer werd in de tweede week gemaakt en diezelfde week kwam hij nog online te staan! Je kan ‘m hier gelijk bekijken op YouTube:

 

 

Het was weer heel spannend om mee bezig te zijn, en alles liep zo voorspoedig dat we al veel sneller klaar waren dan we hadden verwacht!

 

β€’ SCHRIJVEN: Schimmenstof, het laatste deel…

En eigenlijk was dat maar goed ook, want ik begon steeds meer het idee te krijgen dat ik serieus uit elkaar dreigde te barsten van de inspiratie! Want terwijl we Schimmenstad publicatie-klaar aan het maken waren, was ik ondertussen regelmatig verwoed in mijn aantekeningenschriftje aan het krabbelen.

Het was namelijk tijd voor mij om te gaan beginnen aan het zesde en daarmee laatste deel van de Schimmenwereld Serie: Schimmenstof.

En daar ben ik vorige week dus mee begonnen! De weken daarvoor was ik al druk bezig met al mijn aantekeningen over te typen – de notities stonden verspreid over maar liefst 3 notitieschriftjes en ik vond zelfs aantekeningen terug die al 2 jaar oud waren, van de periode dat ik net bezig was met de Schimmenwereld Serie! Het verraste me eigenlijk een beetje dat ik toentertijd al zo goed wist wat ik met het einde van de serie wilde πŸ™‚

Vorige week begon ik eerst met het schrijven van de rode draad van Schimmenstof, iets wat ik altijd doe voor ieder boek, zodat ik precies weet waar het verhaal heen moet. Op woensdagochtend rondde ik de rode draad af – ik heb nu de samenvattingen van de eerste 16 hoofdstukken staan, klaar om uitgeschreven te worden!

‘s Middags ging ik direct aan de slag, ik kon niet wachten, en ‘s avonds schreef ik het eerste hoofdstuk al af! Momenteel ben ik alweer bezig met hoofdstuk 6 en ik vind het echt te gek om dit laatste deel te schrijven Γ©n weer in Dinah’s huid te kruipen. Gelukkig had ik er totaal geen moeite mee om haar stem weer terug te vinden – op haar eigen manier is ze weer zo anders dan Lily of Blaze!

Ik moet wel zeggen dat dit laatste deel van de Schimmenwereld Serie héél duister aanvoelt – het is best een zwaar project om aan te werken, want Dinah’s hoofd is eigenlijk nogal een donkere plek om te vertoeven πŸ˜‰ En toch geniet ik ervan. Ik vind Dinah awesome, vooral omdat ze zo anders is dan ik ben! Ze is wantrouwig, gaat altijd van het slechtste uit en is gehard door haar leven als Waker. Als je het mij vraagt is ze echt badass πŸ˜€

 

β€’ De postbode kwam door de gure kou heen en hij bracht…

…de hardcover editie van Schimmenstad! Die kwam vorige week dinsdag binnen, toen ik dus net bezig was met het schrijven van Schimmenstof, en WAUW. Ik was er echt even stil van. Het boek is ontzettend dik – ja, nog dikker dan deel 4! – maar daarnaast drong het op dat moment pas echt tot me door dat ik al vijf delen heb geschreven. En dat er dus nog maar één boek te gaan is.

Op dat moment realiseerde ik me eigenlijk pas echt hoeveel ik al geschreven heb aan de Schimmenwereld Serie… en hoe vreemd het eigenlijk is dat ik nu, na twee jaar eraan gewerkt te hebben, alweer bezig ben met het allerlaatste boek. Dat is wel “wow”, toch?

 

 

Binnenkort zal ik mooiere foto’s van Schimmenstad nemen om op mijn social media te delen! Als je ze wil zien, zou ik vooral mijn Instagram in de gaten houden! πŸ˜‰

 

NOV18_WinterWritingGear_2 BLOG

β€’ Zo winters koud als de Schimmenwereld…

Het is extreem, zo koud als het sinds november opeens is! Tijdens het schrijven draag ik zelfs handschoentjes (die je hierboven ziet!) om mijn handen enigszins warm te houden Γ©n ik heb mijn liefde verklaard aan warme chocolademelk. Want het is warm. En zoet. En vooral lekker warm πŸ˜‰

Ik vind het echter wel heel toepasselijk, hoor, die winterse kou, aangezien het in de Schimmenwereld ook altijd ijzig koud is… Daarnaast beginnen de bomen alsmaar kaler te worden en is het regelmatig ook best mistig. Het helpt me in elk geval wel om me super goed in te leven in hoe het is om in de Schimmenwereld te zijn πŸ˜€

 

En dit was de november 2018 schrijfupdate! Ik kan echt niet geloven dat we nu alweer aan de allerlaatste maand van het jaar gaan beginnen, mÑÑr ik heb er wel super veel zin in – ik ben gek op december en de gezelligheid van kerstmis. Het inspireert me enorm!

In december ga ik vooral heel hard doorschrijven aan Schimmenstof en daarnaast lekker genieten van de winterse kerstsfeer. De komende maand kunnen jullie wel wat blogberichten verwachten van mij, mogelijk zelfs een enkeling die winter/feestdagen-gerelateerd is… πŸ˜‰

Oh, en op 1 december komt Schimmenstad natuurlijk uit als hardcover, paperback en eBook… WOOHOO! Vieren jullie de release met me mee?

 

Tot gauw allemaal!

– Lynn

Posted by Lynn Robin

4 comments

Altijd weer leuk om te lezen wat je aan het doen bent! Gaaf om te horen dat je nu bent begonnen aan het laatste deel van De Schimmenwereld-serie! Ik heb gezien dat deel 5 Schimmenstad – HOERA-EINDELIJK!!! πŸ™‚ – komende zaterdag te koop is, op 1 december 2018! Die ga dan ook direct bestellen om mijn collectie weer compleet te maken; ziet er prachtig uit op de foto!! Ben heel nieuwsgierig hoe het verhaal verder gaat! Hey, handschoentjes tijdens het schrijven? Ben jij een beetje een koukleum of zo? Komt zeker door het lang still zitten als je aan het werk bent? πŸ™‚ VEEL SUCCES MET SCHRIJVEN!

Woohoo, super gaaf dat je zo uitkijkt naar Schimmenstad! Ik hoop dat dit deel aan je verwachtingen zal voldoen! Ik vond het in elk geval een erg spannend boek om te schrijven πŸ˜‰ Alvast super bedankt voor het lezen van Schimmenstad!

Ja, van schrijven krijg je geen warme handen, hoor! Haha πŸ˜€

Dankjewel voor het succes wensen!!

Wat ontzettend gaaf dat je al weer aan het schrijven bent aan het (snik) laatste deel. Ik ga Schimmenstad zo snel mogelijk kopen en kijk uit naar het volgende deel.

Ooh ja, dat is inderdaad “snik”! Aan de ene kant vind ik het super gaaf dat ik bezig ben met het einde van de serie, maar aan de andere kant vind ik het ook wel een beetje moeilijk – ik zie het niet echt zitten om straks afscheid te moeten nemen van al mijn karakters, maar ach πŸ˜‰ Voor nu geniet ik gewoon van het schrijfproces!

Alvast ontzettend bedankt voor het kopen en lezen van Schimmenstad! Ik hoop dat je er veel leesplezier aan beleeft! πŸ™‚

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.