AUGUSTUS 2018 schrijfupdate: release Schimmendroom + Somnus 2.0 + héél veel plannen

Hallo allemaal!

En hier zijn we dan. De laatste week van augustus. Ik geloof dat ik hier iedere schrijfupdate mee begin, maar de weken vliegen gewoon voorbij, hè? En er blijft zoveel werk liggen om te doen… Maar wat heb ik deze maand allemaal gedaan? Dat lees je hieronder 🙂

 

Bookpage_Schimmendroom_v2

Release van Schimmendroom!

Augustus begon gelijk met een BANG! – Op de eerste van deze maand kwam namelijk het vierde deel uit van de Schimmenwereld Serie, Schimmendroom, als hardcover, paperback en eBook editie! Het was een spannende dag en ik heb leuke reacties gekregen; daar word je nou blij van als schrijfster ;D

>>> Klik hier als je de release van Schimmendroom hebt gemist! <<<

 

Somnus versie 2.0

In de schrijfupdate van juni kon je nog lezen dat ik begonnen was aan het vervolgboek op Insomnia, genaamd Somnus. En ik geloof dat ik in dezelfde update ook nog heb gezegd dat ik een tijdelijke break nam van het werken aan het boek, omdat ik zomervakantie had… én niet helemaal tevreden was over de richting waar het boek op ging.

Hier ben ik in juli – terwijl ik genoot van de zomerse dagen! – flink over aan het peinzen geweest. Ik was druk aan het brainstormen, schreef het ene wilde idee na het andere op, en kreeg zo weer een hele frisse kijk op het boek.

Begin augustus heb ik de knoop doorgehakt; ik heb een nieuw document aangemaakt genaamd “Somnus 2.0” en ben weer van vooraf aan begonnen met het boek.

EN WAT WORD IK ER NU TOCH BLIJ VAN.

Ja, echt waar! Ik moet toegeven dat het een pittig boek blijft om te schrijven – ik heb zoveel verhaallijnen lopen die allemaal in elkaar grijpen, intriges en plottwists die ik in het begin van het boek al aan het inplannen ben, zodat ze later in het boek uitgewerkt kunnen worden – maar ik geniet er enorm van.

Somnus loopt heel anders dan ik vorig jaar had bedacht, vlak na het afschrijven van Insomnia (ja, dat is alweer een jaar geleden! Ik kan het bijna niet geloven, het lijkt zoveel korter), maar ik ben happy met hoe het verhaal nu uitpakt 🙂 Het is voor mij heel spannend en op sommige momenten ook wel emotioneel om Somnus te schrijven – de sfeer is donker, vrij zwaar op sommige punten, en ik leer voor mijn gevoel Jodi en Kay nog veel beter kennen. Tijdens het schrijven ontdek ik van alles over ze, haha 😉

Ook vermoed ik dat Somnus écht een heel dik boek gaat worden. Om maar wat te verklappen; inmiddels heb ik al zo’n 140 bladzijdes geschreven… en ik ben nog niet eens op de helft van het verhaal. WOW! Op sommige momenten word ik hier een beetje nerveus van, want sinds ik indie ben heb ik alleen maar boeken geschreven die onder de 100.000 woorden bleven. En ik ben bang dat Somnus deze grens nog wel eens wil gaan passeren 😛 Oeps!

Maar… eigenlijk is het wel spannend toch, zo’n super dik boek? Ik vind het in elk geval te gek om te schrijven en ik hoop dat jullie het volgend jaar met plezier zullen lezen! 😀

 

Héél veel plannen

En alsof ik het nog niet druk genoeg heb met het schrijven van Somnus (dat blijkbaar een heel dik boek gaat worden, wist je dat al?), maakt mijn hoofd overuren met allemaal andere ideeën!

Het zijn echter ideeën waar ik op dit moment nog even niet te veel over wil verklappen (*evil smile*), maar het heeft in elk geval te maken met Halloween… Ik ben namelijk van plan om van oktober een heuse Halloween-maand te maken waarin ik magische maar vooral ENGE verhalen met jullie deel – helaas niet om middernacht bij een kampvuur, maar in elk geval wel online 😉

Ja, dit klinkt allemaal heel cryptisch, maar behind the scenes (oftewel op de bank in de woonkamer) ben ik van alles aan het plannen, uitdenken en regelen – en ik kan niet wachten om deze projecten met jullie te delen!

In september zal ik in elk geval een tipje van de sluier op gaan lichten, so stay tuned!

 

Nou, augustus is dus vooral een maand van schrijven en plannen maken geweest. Ik zat nog een beetje in de naweeën van de zomervakantie én had maar liefst 3 verjaardagen om te vieren, maar in september zal ik weer helemaal back in business zijn en full time aan de slag gaan. Ik kijk er ontzettend naar uit om weer de tijd te hebben om aan al mijn projecten te werken 😀

– Lynn

Posted by Lynn Robin

6 comments

Hey Lynn,

Wat leuk om weer een schrijfupdate te lezen! En fijn om te horen dat alles zo lekker gaat; met het schrijven van Somnus 2.0 — EN allemaal snode Halloween plannen; je maakt ons fans wel nieuwsgierig! Ben heel benieuwd naar wat er allemaal weer komen gaat!

Heel veel schrijfplezier 🙂

Dank je voor je leuke berichtje!! Ja, het schrijven aan Somnus gaat heerlijk en Halloween gaat spannend worden dit jaar ;D

Ik hoop dat je ondanks je ‘overpeinzingen’ over Somnus toch een leuke vakantie hebt gehad!? Leuk om te lezen dat jij aan een ‘Somnus 2.0’ bent begonnen omdat je gewoonweg niet tevreden was over je eerste versie: laat wel goed zien hoe kritisch je bent 🙂

BTW: gaaf dat Somnus een HEEL DIK boek gaat worden: kan niet wachten om te ontdekken wat je allemaal voor ons, als trouwe lees-fans, in petto hebt: Insomnia is een super goed, creepy en spannend boek, en van wat je laat door schemeren moet Somnus wel een waardige opvolger worden!

Ik kijk uit naar wat je voor ons met Halloween hebt geschreven; als er één iemand is die enge, tegen horror-aan-achtige verhalen kan vertellen/schrijven dan ben jij het wel!

Veel plezier/succes met schrijven! 🙂

Wauw, wat een leuke reactie! Dankjewel, Stone!

En ja hoor, ondanks mijn overpeinzingen over Somnus heb ik een heerlijke vakantie gehad; het is gewoonweg onmogelijk om mijn hoofd met vakantie te sturen, maar daar ben ik aan gewend 😉

Ik hoop inderdaad heel erg dat iedereen Somnus een waardige opvolger zal vinden! Ik doe hard mijn best, maar ben zelf wel enthousiast, haha 😀

Wat leuk dat je uitkijkt naar mijn Halloween-plannen! Ik zal proberen iedereen zo bang mogelijk te maken ;P

Dankjewel voor het succes wensen!!

Hoi Lynn,

Wat fijn om te lezen dat je zo enthousiast aan Somnus aan het schrijven ben. Ik ben heel benieuwd. En je maakt me wel nieuwsgierig met je Halloween plannen.

Hoi IngeJo!

Super leuk om te lezen dat je benieuwd bent naar Somnus, en naar mijn Halloween-plannen! Ik hoop dat je het allebei leuk gaat vinden! 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.