APRIL 2018 schrijfupdate: Insomnia/Nachtwandelaar release + Schimmen en Winter verhalenbundel uitgesteld + begonnen aan Lichtwandelaar

Eigenlijk kan ik niet geloven dat het alweer tijd is voor de maandelijkse schrijfupdate; voor mijn gevoel heb ik de laatste pas twee weken geleden online gezet, maar nee, we zijn alweer vier weken verder en bezig met de laatste volle week van april!

Ook in april heb ik van alles gedaan en ik heb weer wat nieuwtjes – hier een overzichtje… ๐Ÿ™‚

 

โ€ข Insomnia en Nachtwandelaar: nu te koop!

Na lang en hard gewerkt te hebben aan de voorbereidingen van Insomnia en Nachtwandelaar, zijn de boeken op 16 april officieel uitgekomen! Dat was echt een beetje een feestdag voor mij ๐Ÿ˜€

Ik wil trouwens iedere lezer bedanken die een fysiek of eBook exemplaar van Insomnia en Nachtwandelaar heeft gekocht; super gaaf dat jullie er zo snel bij waren (haha) en ik hoop dat jullie van de boeken zullen genieten, of al genoten hebben ๐Ÿ˜‰

Als je de Insomnia-boektrailer gemist hebt, kijk ‘m hier!!:

โ€ข Schimmen en Winter verhalenbundel: uitgesteld

Nu iets minder feestelijk nieuws (maar niet rampzalig, no worries!!). In de schrijfupdate van maart had ik het er nog over dat ik bezig was met een verhalenbundel te schrijven van de Schimmenwereld Serie; Schimmen en Winter, die het korte verhaal “Schimmen en Winter” zou bevatten en drie nieuwe verhalen, geschreven vanuit de oogpunten van Lily, Mason, Blaze, Saffron, Dinah en Eli.

Eind maart en de eerste week van april ben ik hier druk mee bezig geweest. Ik heb rode draad na rode draad geschreven en zelfs de eerste helft van het eerste verhaal… maar het werd gewoon niet wat ik voor ogen had. Het is de bedoeling dat deze bundel vooral heel magisch wordt, en dat kwam gewoon niet lekker uit de verf, hoeveel verschillende invalshoeken ik ook uitprobeerde.

En toen drong het eindelijk tot me door wat het probleem was: de tijdlijn.

Het was de bedoeling dat de drie nieuwe verhalen zich af zouden spelen tussen de gebeurtenissen van Schimmendans (deel 2 van de serie) en Schimmenvlucht (deel 3 van de serie)… en daar kwam ik dus vast te zitten. Er gaat namelijk nog zoveel gebeuren in deel 4, 5 en 6, dat het heel moeilijk werd om daar nog echt spannende, epische gebeurtenissen even “tussen te proppen”.

Wat beter zou werken, is als de verhalen in deze bundel zich nรก deel 6, het laatste deel van de Schimmenwereld Serie, zouden afspelen!

Ik vond het best lastig om dit besluit te nemen, aangezien ik de bundel al had aangekondigd voor december dit jaar en ik ben iemand die eigenlijk altijd alles afmaakt waar ze aan begint. Ik houd er niet van om terug te komen op dingen die ik beloofd heb… maar ik heb het nu toch moeten doen, want uiteindelijk vind ik de kwaliteit van mijn verhalen toch nog wat belangrijker ๐Ÿ˜‰

De releases van deel 4, 5 en 6 van de Schimmenwereld Serie blijven echter volgens planning! Schimmendroom (deel 4) zal augustus 2018 uitkomen en Schimmenstad (deel 5) zal december 2018 uitkomen. Het zesde en daarmee laatste deel, Schimmenstof, zal in 2019 verschijnen.

De Schimmen en Winter verhalenbundel zal in december 2019 te koop zijn! De drie nieuwe verhalen zullen zich afspelen na de gebeurtenissen van het laatste deel, Schimmenstof, om de serie echt mooi af te ronden. Een extraatje, na de grote finale ๐Ÿ™‚

Ik hoop dat jullie ernaar uit zullen blijven kijken, ook al zullen jullie nu een jaartje langer moeten wachten… Maar ik beloof jullie dat ik hard aan deze bundel zal werken om er het allerbeste uit te halen! Het wordt cool!

 

โ€ข Publicatie-voorbereidingen Schimmendroom

Deze maand ben ik begonnen met het nakijken van deel 4 van de Schimmenwereld Serie, Schimmendroom! Op dit moment is mijn trouwe team er hard mee bezig en volgende week krijg ik hun feedback terug. Super spannend allemaal, ik kijk zo uit naar augustus!

 

โ€ข Lichtwandelaar – het vervolg op Nachtwandelaar

Aangezien de bundel even op on-hold is, ben ik verdergegaan met mijn volgende project dat op de planning stond: Lichtwandelaar, het vervolg op Nachtwandelaar en daarmee het slotdeel van de Slaapwandelaar Miniserie binnen de Insomnia Saga.

Hier ben ik de afgelopen weken hard mee bezig geweest. Inmiddels heb ik de eerste 7 hoofdstukken geschreven om erin te komen, en momenteel ben ik mijn brein aan het pijnigen en de rode draad aan het uitschrijven!

In dit deel moet alles tot een climax komen en dat maakt het soms redelijk ingewikkeld, want ik moet alle losse eindjes aan elkaar knopen en ervoor zorgen dat het een logisch geheel blijft… en tja, het moet spannend blijven natuurlijk, met een lekkere vaart!

Het gaat echter goed, ik heb al grote vooruitgang geboekt en ik denk vandaag of morgen de rode draad helemaal af te hebben. Het einde heb ik al helemaal in mijn hoofd zitten, maar voor de climax moet ik nog wat details uitdenken – maar dat gaat altijd vanzelf. Verhalen hebben de neiging om hun eigen leven te leiden en dat is vooral het geval bij dit boek, met een opstandige, dwarse hoofdrolspeelster als Nina ๐Ÿ˜‰

Ik geniet enorm van het schrijfproces en verwacht Lichtwandelaar in mei af te schrijven! Of me dat zal lukken, lezen jullie volgende maand ๐Ÿ˜€

 

โ€ข De hele maand mei in teken van Insomnia Saga

Oooh ja, mei wordt een leuke maand hier op mijn blog! De hele maand mei zal namelijk in teken staan van de Insomnia Saga, wat betekent dat jullie iedere woensdag een blogpost over de Insomnia Saga kunnen verwachten!

Dit zullen behind the scenes blogposts zijn waarin ik vertel hoe Insomnia en Nachtwandelaar tot stand zijn gekomen, maar ook wat ik noem “Insomnia Saga Specials”, waarin ik dieper op de wereld en personages uit de serie in zal gaan.

Mei telt maar liefst 5 woensdagen, dus (als je dat nog niet hebt gedaan) abonneer je vooral op dit blog om geen artikel te missen! Voel je trouwens vrij om berichtjes achter te laten en/of vragen te stellen; ik hoor graag van jullie!

 

Zoals je kan lezen is april dus weer een drukke, productieve maand geweest voor mij en staat er ook weer van alles op de planning voor mei! Ik heb er zin in, ik heb zoveel verhalen die ik wil schrijven en wil delen, dat ik iedere dag niet kan wachten om verder te werken aan al mijn projecten.

Er is dan ook zoveel wat me inspireert; deze week las ik een interview met een indie-auteur uit Amerika, genaamd Jenni James, op Goodreads. Om eerlijk te zijn ken ik het werk van de schrijfster niet, maar ik was echt heel erg onder de indruk toen ik las dat ze in รฉรฉn jaar tijd maar liefst 13 boeken heeft geschreven. Inmiddels heeft ze al 45 titels op haar naam staan, terwijl ze pas een jaar of zeven bezig is! Nu hoef ik niet per se 13 boeken geschreven te hebben dit jaar, maar het inspireert me wel om nรณg meer te schrijven ๐Ÿ˜€ Ach, wie weet – misschien lukt dat me zelfs wel op een dag ๐Ÿ˜‰ Je kan het interview trouwens hier lezen.

Dat was het weer voor nu! Ik ga nu weer verder werken aan mijn boek Lichtwandelaar, vol enthousiasme en inspiratie ๐Ÿ˜€

Liefs,
Lynn

Posted by Lynn Robin

4 comments

Hey Lynn Robin, leuk om weer van alles over je schrijf avonturen te lezen! Je hebt het heel druk ๐Ÿ™‚

Jammer dat de Schimmen en Winter verhalenbundel worden uitgesteld, maar cool om te horen dat je bezig bent met het vervolg op de Slaapwandelaar Miniserie (Nachtwandelaar – BTW weer een heel goed boek; met veel plezier gelezen!!); Lichtwandelaar! Ben heel nieuwsgierig hoe deze mini serie gaat eindigen ๐Ÿ™‚ En in augustus komt Schimmendroom: GAAF!!!

Ook leuk om te horen dat de hele maand mei in teken staat van de Insomnia Saga, ik vindt je ‘behind the scenes’ blogposts altijd erg leuk om te lezen; krijg je altijd een beetje beter beeld hoe het is om een auteur te zijn en hoe alles tot stand komt! Dus hierbij heb ik mij geabonneerd op dit blog ๐Ÿ™‚

Succes met het schrijven; ik kijk uit naar alles waar je mee bezig bent!

Hoi Stone!

Super bedankt voor je leuke bericht, dat maakt me blij om te horen! En echt te gek dat je hebt genoten van Nachtwandelaar; dat maakt het schrijven van het vervolg alleen maar leuker, haha ;D Dank je!!

Gaaf en dankjewel dat je mijn blog volgt! Ik hoop dat je de blogartikels die de komende maand over de Insomnia Saga zullen verschijnen met plezier zal lezen! ๐Ÿ™‚

Altijd als ik een gaatje vind om je updates te lezen, geniet ik er met grote mate van – zo inspirerend! ๐Ÿ™‚
Ik wens je echt heel veel succes met al je projecten; en kijk erg uit naar de Mei “Insomnia Saga” Maand! Klinkt zeer veelbelovend <3

Ooh, dankjewel, dat vind ik zo leuk om te lezen! <3 En super gaaf dat je uitkijkt naar de Insomnia Saga maand! Aanstaande woensdag komt het eerste artikel online ๐Ÿ˜€

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.