Insomnia: Wattpad-leesclub Vragen & Antwoorden

In september was Insomnia uitgekozen door AmbassadorsNL op Wattpad om gelezen te worden in hun leesclub; de lezers kregen toen de gelegenheid om mij, de schrijfster, enkele vragen te stellen, zowel over Insomnia als over mijn schrijfcarrière.

Het leek me leuk om een aantal van die vragen en mijn antwoorden te delen op mijn blog, dus hier komen ze!:

 

V: Schrijf je vaker fantasyboeken?

A: Ja, ik ben gek op fantasy, dus ik heb al heel wat andere fantasy boeken geschreven – en ik zal er nog veel meer gaan schrijven!

V: Hoe lang schrijf je al boeken?

A: Tja, al een hele tijd. Ik schrijf al van jongs af aan, maar op mijn veertiende schreef ik voor het eerst daadwerkelijk een boek af. Dat is inmiddels al zo’n 10 jaar geleden, dus ik kan wel zeggen dat ik al een aardige tijd boeken schrijf!

V: Schrijf je alleen fantasy of ook andere soorten boeken?

A: Nee, ik schrijf alleen fantasy. Romantische boeken (om een voorbeeld te geven) lezen vind ik ontzettend leuk – het schrijven ervan gaat me echter niet zo goed af. Ik ben pas tevreden over mijn verhalen als er iets griezeligs of bovennatuurlijks in zit. Romantiek zit wel altijd verwerkt in mijn boeken, maar dan altijd in combinatie met iets spannends.

V: Hoe heb je Insomnia bedacht?

A: Nou, het idee voor Insomnia kreeg ik ongeveer een jaar geleden, hoewel het toen een heel ander verhaal was: ik had het idee van een jongen en een meisje die op een roadtrip waren, maar er barstte noodweer los en ze moesten schuilen in een kasteel… waar wel heel vreemde dingen gebeurden. Uiteindelijk is dit idee dus uitgegroeid tot een veel groter en complexer verhaal!

V: Hoe lang heb je erover gedaan om het verhaal helemaal uit te werken en hoeveel tijd heb je er gemiddeld in gestoken?

A: Insomnia heb ik geschreven voor WattnedWrites, dus ik heb er dag in dag uit aan gewerkt en het boek uiteindelijk geschreven in 29 dagen. Maar natuurlijk is er wel aardig wat werk aan vooraf gegaan! Ik liep eigenlijk al een jaar rond met het idee voor dit boek, maar ik denk dat het uitdenken ervan en het schrijven van de rode draad me bij elkaar zo’n 2 weken gekost heeft… Dus in feite heb ik ongeveer anderhalve maand (actief) aan dit boek gewerkt.

V: Ben je blij met de reacties en het aantal lezers?

A: Ontzettend blij zelfs! Veel lezers reageren heel enthousiast op Insomnia en dat was vooral heel motiverend tijdens het schrijven, aangezien ik Insomnia schreef voor WattnedWrites en iedere dag een hoofdstuk online plaatste. Maar natuurlijk zou ik het te gek vinden als ik in de toekomst nóg meer lezers krijg 😉

 

Insomnia zal begin 2018 verschijnen als hardcover, paperback en eBook – en daarnaast zal er ook een ondersteunende novelle te koop zijn, het eerste deel van de Slaapwandelaar miniserie – voor iedereen die nog geen genoeg heeft gehad van het verhaal… en om de tijd naar het volgende en laatste deel, Somnus, te overbruggen 😀 Hier vertel ik later meer over!

Ook doet Insomnia mee aan de schrijfwedstrijd SweekStars 2017 op Sweek, waarvan de uitslagen op 16 januari 2018 bekend worden gemaakt! Als je Insomnia en mij wil steunen in deze wedstrijd, volg en like het boek dan op Sweek!

 

Heb jij vragen die niet gesteld zijn door de lezers van de boekenclub? Laat dan een berichtje achter!

– Lynn

Posted by Lynn Robin

2 comments

Wat leuk om dit te lezen en veel succes met de schrijfwedstrijd!

Dankjewel!! 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.