De Schimmenwereld Serie – een update, kleine veranderingen en e-books

Zoals ik vorige week al op Facebook en Twitter had laten weten, ben ik sinds de laatste weken weer druk in de weer met de Schimmenwereld Serie. De schrijfwedstrijd WattnedWrites zit er alweer een tijdje op en in augustus heb ik een paar weekjes vakantie genomen (en mijn laptop bijna met geen vinger aangeraakt! OMG!) – dus ik ben weer helemaal klaar voor de strijd (; Hier enkele updates!

 

Deel 3 van de Schimmenwereld Serie: COMING SOON

Deel 2, Schimmendans, is laatst in augustus uitgekomen als hardcover en paperback – maar aangezien de Schimmenwereld Serie maar liefst 6 delen telt, hebben we nog vier boeken te gaan!

Daarom ben ik alweer aan de slag gegaan met het derde deel, dat verteld wordt vanuit Dinah’s oogpunt; deze week heb ik het manuscript weer grondig doorgenomen en nu is het tijd om het voor de allerlaatste keer aan mijn proeflezers te laten lezen.

Zodra de laatste puntjes op de “i” zijn gezet, zal ik een precieze verschijningsdatum bekend kunnen maken – maar voor nu kan ik nog niet meer zeggen dan dat je het eerste hoofdstuk van deel 3 in oktober zal mogen verwachten. Volgende maand dus al! SPANNEND!

 

Een kleine, écht piepkleine verandering aan de Schimmenwereld Serie

Een aantal maanden geleden heb ik in deze blogpost verteld hoe de Schimmenwereld Serie precies opgebouwd is.

In dat bericht zei ik nog dat deel 4, 5 en 6 “korte” romans zouden worden – met de bedoeling dat het manuscripten van zo’n 40.000 tot 50.000 woorden zouden worden… Maar ja, bij nader inzien had ik toch iets te veel te vertellen. In mei dit jaar heb ik het vierde deel geschreven en het is uitgekomen op een manuscript van zo’n 70.000 woorden – wat ik toch wel echt een volwaardige roman noem!

Deel 5 en 6 zullen dus ook wat langer worden dan ik aan het begin van dit project had ingeschat – maar hé, dat is alleen maar een win-win situatie, toch? Ik heb er langer schrijfplezier aan en jullie meer leesplezier! ;D

 

e-books

Jazeker, ik ben ernaar aan het kijken om alle delen van de Schimmenwereld Serie ook als e-books uit te gaan geven!

Dit vind ik persoonlijk heel spannend en ik kijk ernaar uit om er meer over te kunnen vertellen – als alles goed loopt héél binnenkort al, so stay tuned!

Natuurlijk geldt dit e-book-avontuur ook voor de Slaapwandelaar Duologie (:

 

Goed, dat was de update! Zoals je kan lezen ben ik druk bezig op allerlei verschillende fronten – en dat is een goede afleiding van dat koude, regenachtige herfstweer dat Nederland binnen is komen waaien! Maarre… dit weer past wel héél goed bij de Schimmenwereld Serie, vinden jullie ook niet? Ik krijg Halloween-gevoelens en Halloween is juist wat me vorig jaar geïnspireerd heeft voor deze serie (;

–  Lynn

Posted by Lynn Robin

1 comment

Klinkt allemaal harstikke goed. Ik kijk al uit naar deel 3 en kan niet wachten met lezen.
En gaaf dat je alles ook in e-book uit gaat geven.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.